Kde se vzal, tu se vzal, Mikuláš tu v lese stál.

Strašín – Říčany 6. 12. 2015. Na mikulášskou koledu se dostavilo 100 závodníků a závod Cubepack Hon na Mikuláše 2015 tak měl největší účast ze závodů v režii Nučické smečky, které pořádala v roce 2015 ve spolupráci s hlavními partnery závodů CUBEPACK, Non-Stop Dogwear a behejsepsem.cz.

Na závěr roku nám počasí připravilo na trati hřejivé paprsky do zad a ideálních 10 stupňů. Ač nad trasou chtěli podle mapy všichni zlomit mikulášskou hůl, byla pro závodníky připraven na cca 4 kilometrech zajímavým terénem. Po deštivých dnech to byl příjemný kros. Trať vyzkoušela postřeh nohou na úseku s kořeny, poté ukolébala běžce na širokém úseku a do cíle se šlo krásným, až romantickým terénem s pěšinami, klikatícími se na okraji lesa.

Koloběžkám závod nabídl nejen starty v intervalu 15 vteřin tak, aby to byl opravdu závod, ale i široké cesty a vyloženě technické části se zatáčkami. „Za kolobrndu musim říct, že trať byla supr, široké cesty, kde to krásně frčelo, a zároveň technické části s bahnitými loužemi a ostrými zatáčkami,“ zmínila se závodnice Domča Tomanová v ohlasech na facebooku po závodě.

Za Nučickou smečku to byl druhý závod koloběžek, kde se nakonec zúčastnilo 10 závodníků. „Jako traťový komisař našich závodů hodně dbám na bezpečnost, hlavně při závodu koloběžek. Je pro mne každá trasa pro kolobky výzva. Chci, aby byla zajímavá, ale zároveň bezpečná. Někdy to není úplně lehké skloubit. To stejné platí i pro canicross. Snažíme se o co nejzajímavější trať. I když nám to občas znemožní úřady,“ zmínila se Pavla Hrníčková. Závod byl rychlý, je vidět, že na konci sezóny někteří běžci opravdu zabrali a trať jim hodně sedla, a tak bylo v cíli vidět několik běžeckých soubojů.

Autor fotek: Roman Franěk