4,12-4,5 = 94 aneb Početní úloha na konec tohoto roku!

https://www.behejsepsem.cz/hon-na-mikulase-2016/

Nejde vám tento rébus rozluštit? Malá nápověda – jedná se o důležitá data týkající se letošního posledního závodu pod taktovkou Nučické smečky, z. s. 4.12.2016 = den, kdy se proběhlo nebo projelo na koloběžce lesem v Loučni právě 94 závodníků a k tomu jim prosincový čas připravil -4,5 °C. Teplota pro pejsky ideální, pro běžce a diváky bylo přeci jen trochu chladno.

Reakce Kristiny Falubové, která závodila se svou fenkou křížence Jack Russell Teriéra v kategorii do 14,99 kg, hovoří za vše: „Včerejší canicrossový Hon na Mikuláše v Loučni a několik milníků: Mozkomoří počasí, opravdu hrozzzná zima, nádhěrně pomrznuté stromy, převlékání do běžeckého – absolutní utrpení (zmrzlé ruce a nohy tak, že byl problém se obout), takže i na běh jsem se opravdu těšila (vidina tepla).

Trasa: 3,7km – minicíl pod 22, megacíl pod 20, poprvé běh v lehkém mínusu, zvolena taktika. Poslední závod sezóny a finální zúčtování s mottem „Čím rychleji poběžíš, tím větší teplo ti bude“. A první kilák rekordně za 4:46…A že to nejde. Maximálně vychutnaný závod v tempu 5:19 po všech těch naběhaných km za posledních 6 měsíců. PB úplně všeho . Komplikací bylo jen to, že jsem cca 3km běžela bez prstů na nohou (totálně zmrznuté)…Pix hnala téměř celý závod o 106. Je prostě moje superhrdinka a parťák s velkým P.“Cílem pořadatelských ambicí Nučické smečky je to, aby si zazávodil každý a každý mohl přijít na to, že závody jsou fajn a není třeba se jich bát.

„Pro mnoho závodníků jsou naše závody těmi úplně prvními, a proto nás těší, když přijdou na to, že závodit přece není tak náročné a nemají se za co stydět. Že závod dokáže být svou atmosférou, kterou se snažíme vytvořit, zábavný a hlavně motivující do dalšího běhání. I na Mikulášovi bylo opět hodně začínajících závodníků a jejich reakce nás moc potěšily. Právě myšlenka uspořádat závody ‚pro každého‘ stála u zrodu našeho prvního závodu – Honu na Mikuláše v roce 2014,“ shrnula poslední závod této sezóny Pavla Hrníčková.